top of page
BİZ KİMİZ?

Toplamda 30 yılı aşkın fotoğraf ve 20 yılı aşkın astronomi geçmişi olan, astrofotoğrafçılık konusunda ulusal ve uluslararası platformlarda tanınan fotoğraf ve gökyüzü sevdalısı üç arkadaşız. Astrofotoğrafçılık sanatın ve bilimin nadir olarak bir araya geldiği multi-disiplin bir hobidir. Fotoğrafçılık bilgisine sahip olsanız bile daha derinlemesine fotoğraf, ekipman, temel astronomi, coğrafya, kompozisyon gibi pek çok disiplinde oldukça keskin bir öğrenme eğrisi ile baş etmeniz gerekecektir. İşte bu yüzden uzun yıllardır biriktirdiğimiz bilgi birikimi, deneyim ve heyecanımızı sizinle paylaşmak ve yolunuzu aydınlatmak istiyoruz.

İŞ BİRLİKLERİMİZ
Screenshot 2020-12-19 at 20.42.34.png
Screenshot 2020-12-19 at 20.42.13.png
Screenshot 2020-12-19 at 20.42.23.png
Screenshot 2020-12-19 at 20.42.38.png
optolong.png
Mustafa Aydın

Mustafa Aydın şu an üçüncü jenerasyonun sürdürdüğü fotoğraf stüdyosu olan bir ailede dünyaya geldi. Pek çok fotoğraf türüyle uğraşıp en sonunda çocukluğundan beri tutkusu olan uzay/astrofotoğrafçılığına başladı. Mustafa geniş alan astrofotoğrafçılığı ve asıl konusu olan derin uzay astrofotoğrafları çekiyor.

“Yıldızların altında arkadaşlarla geçen gecelere, büyük bir uğraş ile çekilen galaksi ya da nebula fotoğraflarına tutkuluyum. Bu hayatımda yaşadığım en güzel rahatlama, yıldızların altında astrofotoğrafçı arkadaşlarla geçen bir geceden daha güzeli olamaz.”

Mustafa hem ulusal hem de uluslararası platformlarda yaptığı astrofotoğraf çalışmaları ile kısa zamanda tanınır ve saygı duyulan bir kişi konumuna gelmiştir.

Marka Elçilikleri:
Meade Instruments

Optolong Filters
Samyang Lens Türkiye Astrofotoğraf

Instagram | Twitter | Facebook | Youtube

MustafaAydın.jpg
Okan Bozat

Geniş açı astrofotoğrafçılığı ile uğraşan Okan Bozat, Muğla’da doğup büyüdü. İzmir Ekonomi Üniversitesi, Mimarlık bölümünde lisans eğitimini aldı ve kariyerini Mimar olarak sürdürüyor. Mezuniyetinden sonra fotoğrafçılığa olan tutkusu onu bambaşka bir maceraya sürükledi.

“Çocukluğuma dair çok spesifik hatırladığım bir anım beni astrofotoğrafçılık macerasına yönelmeme sebebiyet verdi. Bir süre sonra kendimi bu konuda çabalamaktan alıkoyamadığımı fark ettim. Attığım her adım, beni daha da derinlere sürükledi. Astronomi ve Astrofotoğrafçılık, öğrenmenin ve hazzın hiçbitmediği sonsuz bir tutku…”

Doğaya, gökyüzüne ve seyahat etmeye olan derin ilgisi sayesinde kendisini Yeni Zelanda’da, dünyanın en karanlık gökyüzüne sahip bölgelerinde, eşsiz bir doğa ile birleştirdi. Fotoğrafın yanı sıra, astrofotoğrafçılıkla ilgili Youtube kanalında içerikler üretiyor. Mustafa Aydın ile birlikte başlattığı “2 Yarı Küre 1 Gökyüzü” adlı seride, astrofotoğrafçılıkla ilgili bilgilerini ve tecrübelerini diğer insanlarla paylaşıyorlar. Aynı zamanda tüm dünyadan farklı astronom ve fotoğrafçılarla birlikte ortak çalışmalar yürütüyor.
 

Marka Elçilikleri:
Move Shoot Move Rotator

Instagram | Twitter | Youtube

OkanBozat_MSM_AmbassadorPage.jpg
Can İnellioğlu

İzmir doğumlu olan Can İnellioğlu gerek havacılık gerek astronomi tutkusu ile gökyüzüne her daim özel bir ilgi duymuştur. Üniversite eğitimi için yurtdışına giden ve University of Karlsruhe (TH)'de Makine Mühendisliği eğitimi alan Can, bir yandan da fotoğraf ve video prodüksiyon konularına olan merakı ile astronomi tutkusunu birleştirmeye karar verip 2014 yılında Alaçatı'da astrofotoğraf çekmeye başladı.
 

“Herşey 2014 yılının bir yaz gecesinde evimin güneyindeki kapkaranlık bir Ege koyunda başladı. Şehirlerin yapay “aydınlığından” uzak, yıllar boyu birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Ege denizinin iyot kokusu, tende ferahlık yaratan meltemi ve dalgaların sesi hariç çıt çıkmayan kumsalda uzanırken kapkaranlık, bir o kadar da aydınlık bir gökyüzünde samanyolunu çıplak gözle çok net bir şekilde görüp izliyordum. Carl Sagan’ın bir zamanlar dediği gibi: “aşık olduğunuzda bunu herkese anlatmak istersiniz”...

Ben de bu deneyime aşıktım ve herkese anlatmak için can atıyordum. Bu yüzden astrofotoğrafçılığa başlayıp çektiklerimi paylaşmaya karar verdim. Çektiğim fotoğrafları öncelikle kişisel Instagram sayfamda paylaşmaya başladım. Altlarında ise evrene dair herkesin anlayabileceği dilden basit bilgiler veriyordum. O zamanlar bu mecrada bugünkü kadar yaygın değildi samanyolu fotoğrafları. Kısa zamanda binlerce insanın ilgisini topladı paylaştıklarım. Bu sayede ortak dünya görüşüne ve ilgi alanlarına sahip olduğum birçok insan ile tanıştım.

 

Git gide artan ışık kirliliği sebebi ile dört yıl önce çekim yaptığım noktalardan şu an samanyolunu görmek mümkün değil. Yakın gelecekte dünya üzerinde böyle bir deneyim yaşamak çok zor bir hale gelecek.”

Portfolyo | Instagram | Twitter | Youtube

145a85c3-d69e-4a24-add4-efb522febc96 2.j
bottom of page